ODS

L'any 2015 constitueix una oportunitat històrica i sense precedents per a unir als països i les persones de tot el món per a decidir i emprendre noves vies cap al futur, i per a millorar la vida de les persones a tot el món. Aquestes decisions determinaran el curs de les mesures destinades a eradicar la pobresa, promoure la prosperitat i el benestar per a tots, protegir el medi ambient i fer front al canvi climàtic a nivell mundial.

En 2015, els països tenen l'oportunitat d'adoptar una nova agenda de desenvolupament sostenible i aconseguir aconseguir un acord mundial sobre el canvi climàtic. S'espera que les mesures adoptades durant 2015 donen lloc a nous objectius de desenvolupament sostenible basats en els vuit Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM).

L'Organització de les Nacions Unides col·labora amb els governs, la societat civil i altres associats per a aprofitar l'impuls generat pels ODM i continuar amb un ambiciós programa de desenvolupament per a després de 2015. En est assetge web trobarà més informació sobre les iniciatives que duen a terme les Nacions Unides i els seus associats per a construir un món millor.

Els ODS comporten un esperit de col·laboració i pragmatisme per a triar les millors opcions amb la finalitat de millorar la vida, de manera sostenible, per a les generacions futures. Proporcionen orientacions i metes clares per a la seua adopció per tots els països de conformitat amb les seues pròpies prioritats i els desafiaments ambientals del món en general.

Els ODS són una agenda inclusiva. Aborden les causes fonamentals de la pobresa i ens uneixen per a aconseguir un canvi positiu en benefici de les persones i el planeta.

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible estan interrelacionats, amb freqüència la clau de l'èxit d'un involucrarà les qüestions més freqüentment vinculades amb un altre. Punxant ací pots veure gràficament aqueixa interrrelación.

 

L'Agenda 2030 estableix un mapa de ruta per a la sostenibilitat en el qual les empreses són un actor clau. Segons aquest mapa de ruta, les empreses han d'alinear les seues estratègies de negoci amb els ODS i establir compromisos, polítiques, objectius i metes concretes per a avançar en el seu compliment, tenint en compte totes les seues operacions i el seu àmbit d'influència, especialment la seua cadena de valor.

Punxant ací pots veure gràficament el paper del sector privat en la implemenrtación de l'Agenda 2030.

 

 

Font: un.org/sustainabledevelopment/es/

DESCARREGA'T LES FITXES DE CADA OBJECTIU

 

Fi de la pobresa Fam zero Salut i bienestar Educació de qualitat Igualtat de gènere Aigua i sanejament Energia assequible i no contaminant Treball decent i creixement econòmic Infraestructures Reducció de les desigualtats Ciutat i comunitats sostenibles Producció i consum sostenibles Acció pel clima Oceans i vida submarina Ecosistemes terrestres Pau i justícia Aliances Objetivos de desarrollo sostenible

Objetivos de Desarrollo Sostenible