Visualització de contingut web
CONNECTA AMB ELS ODS
#ConnectaambelsODS
La Generalitat Valenciana, a través de la Direcció General de Cooperació i Solidaritat, ha engegat per segon any consecutiu, la iniciativa Connectant amb els ODS en el Dia Universal del Xiquet, la finalitat del qual és donar la paraula als joves de la Comunitat valenciana i estimular, a través de les seues propostes, mesures concretes que garantisquen els drets de les xiquetes i els xiquets en els nostres pobles, a la Comunitat Valenciana i a tot arreu del planeta.
La sessió, protagonitzada per alumnat de 2º cicle dels IES seleccionats per cada Ciutat de l'Aliança de Ciutats per al Desenvolupament Sostenible, va consistir en la presentació de les propostes d'acció respecte dels Objectius de Desenvolupament Sostenible que prèviament s'havien elaborat en l'aula, dins de l'actuació #ConectaconlosODS, promoguda per la direcció general de Cooperació i Solidaritat.
Si vols llegir totes les intervencions realitzades en el Ple i conèixer les activitats en l'aula punxa ací.
L'activitat #ConectaconlosODS contempla el triple objectiu de celebrar el Dia Mundial de la Infància a la Comunitat Valenciana, reflexionar sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible, el món que vivim i el que volem en el futur, de manera que els joves també puguen participar en la construcció dels pobles i ciutats que volem, prestant especial atenció a la infància i joventut més vulnerable, i el de fomentar un compromís personal pels drets de la Infància.
#ConectaconlosODS, es tracta d'una actuació en l'àmbit de l'educació per a la ciutadania global, des de la perspectiva de gènere i drets humans, que pretén donar a conèixer l'Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible i promoure el seu compromís i lluita activa per l'eradicació de la pobresa i la consecució dels ODS, entre la població adolescent, per a incentivar la seua participació, en l'actualitat i com ciutadanes i ciutadans del futur, en la construcció d'una societat més justa, igualitària i solidària.
#ConectaconlosODS cerca treballar amb l'alumnat de Secundària els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Els estudiants s'han enfrontat a un repte: detectar una problemàtica real plantejada o una necessitat vinculada a l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible de la seua localitat, i proposar una solució viable i tangible en favor d'alguna de les metes de l'ODS triat, per a la seua localitat i/o la Comunitat Valenciana, ja que assegurar-nos que els/as representant polítics prenguen decisions ambicioses per a reduir la pobresa, la desigualtat i protegir el nostre planeta és responsabilitat de tots i totes.
Els centres educatius que participen en aquesta activitat són:
- Mislata realitzant l'activitat els Corresponsals de Joventut i participant en la seua organització el "Col·lectiu Dijous") . L'Ajuntament de Mislata ha elaborat un vídeo resumeixen sobre el projecte en la seua edició de 2016, pots veure-ho en el següent enllaç
- I.I.S. Dr. Peset Aleixandre (Paterna)
- I.I.S. Serra Perenxisa (Torrent)
- I.I.S. Ribalta (Castelló)
- I.I.S. Sant Vicent (San Vicent del Raspeig)
- I.I.S. María Ibars (Denia)
- I.I.S. La Melva (Elda)
. I.E.S. Matemàtic Vicent Caselles (Gata de Gorgos)
Objectiu General
Acostar a l'alumnat de 2º cicle de secundària dels I.E.S de les ciutats membre de l'Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible a la Comunitat Valenciana al coneixement dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 de Nacions Unides i augmentar la seua comprensió de com el context econòmic, social i polític global afecta de manera local, i de com les persones i comunitats tenim capacitat per a produir canvis, també, de manera global.
Actuació en relació al Dia Universal de la Infància: 20 de novembre de 2017.
L'Assemblea General de Nacions Unides va recomanar en 1954 que els països instituïren el Dia Universal del Xiquet, per a fomentar la fraternitat entre tots ells i promoure el seu benestar. El 20 de novembre marca la data en què l'Assemblea va aprovar la Declaració dels Drets del Xiquet en 1959 i la Convenció sobre els Drets del Xiquet en 1989.
"Escoles per la Ciutadania Global i els Objectius de Desenvolupament Sostenible"
L'Educació per al Desenvolupament és un àmbit estratègic per a la cooperació valenciana que té com a objectiu la implicació de la ciutadania en el compromís de la lluita contra la pobresa i l'exclusió social, així com amb el desenvolupament humà i sostenible.
Precisament per a aconseguir una actitud crítica i responsable, la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Solidaritat, amb la col·laboració de l'Aliança de Ciutats pel Desenvolupament, promou impulsar en els centres educatius públics accions, projectes o propostes pedagògiques destinades a sensibilitzar, conscienciar i fomentar la participació activa dels alumnes en la construcció d'una ciutadania global, solidària i compromesa amb el desenvolupament humà i sostenible.